Parallax Image

Missie & Visie

Welfare biedt tijdelijke specialistische ondersteuning thuis voor mensen die psychische en/of maatschappelijke moeilijkheden ervaren. Wij vinden het belangrijk dat jeugdigen, gezinnen en volwassenen zich bij ons gezien, gehoord en erkend voelen. Onze professionals doen dit vanuit een toegewijde en efficiënte houding. Onze expertise ligt in ondersteunen van mensen met licht verstandelijke beperking en gezinnen met een migratieachtergrond.
Dat zorgt ervoor dat wij sneller specifieke signalen herkennen en begrijpen. 

Bij de start van het begeleidingstraject kan de professional samen met de cliënt beslissen over de geleverde zorg. De competenties en mogelijkheden van de cliënt zijn daarbij het uitganspunt.
Om te zorgen dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijft wonen, werkt de professional doel- en resultaatgericht. Hierbij focussen wij op het behalen van duurzame en meetbare resultaten. Wij vinden het van belang dat elke cliënt na afronding van de begeleiding een positieve zelfbeeld heeft gecreëerd om weer vanuit eigen kracht terugval te voorkomen. 
Dat zorgt ervoor dat wij sneller specifieke signalen herkennen en begrijpen. 

Kwaliteit staat bij ons hoog in de vaandel. Dit uit zich op de werkvloer door standvastigheid, toegankelijkheid en oprechte verbinding met cliënten, collega’s en partners. Een cliënt ondersteunen alsof familie is, maar dan met een professionele jas aan.

Wij bezitten over een brede kennis aan wijkomstandigheden en de sociale kaart wat helpt bij het versterken van het lokale netwerk van de cliënt.

Parallax Image

Kernwaarden

Wij werken met de volgende kernwaarden als leidraad binnen onze hulpverlening:
Toegankelijkheid

Welfare is een toegankelijke organisatie. Toegankelijk voor de cliënt, maar ook voor elkaar als collega’s. De toegankelijkheid heeft ook betrekking op onze ketenpartners.

Standvastigheid

Bij Welfare zijn we standvastig in het werk dat we leveren. We doen wat nodig is en gaan vaak door, waar anderen stoppen. We hebben echte doorzetters in huis, die net een stapje verder door durven te gaan. Dit wel vanuit een gezond realisme.

Empowerment

Welfare moedigt en ondersteunt individuen en gemeenschappen aan om hun eigen kwaliteit van leven te verbeteren, zelfredzaamheid te bevorderen en hun stem te laten horen.

Oprechte verbinding

Welfare is in verbinding op verschillende niveaus. In verbinding met elkaar als collega’s, in verbinding met de cliënt en in verbinding met ketenpartners. Hiermee heeft Welfare een sterk maatschappelijke functie.

Wat onderscheidt Welfare van andere jeugd of maatschappelijke organisaties?

Wij bieden op maat individuele begeleidingstrajecten, omdat iedere zorgvraag gebaseerd is op eigen wensen en behoeften. Toch komt het voor dat groep individuen kampen met dezelfde problemen. Dit wordt ook wel ‘maatschappelijke problemen’ genoemd. Enkele voorbeelden van actuele, maatschappelijke problemen zijn: armoede, eenzaamheid en huiselijk geweld.

Welfare draagt bij aan een ‘positieve verandering’ van de samenleving vanuit 3 niveaus:
1
Individu niveau

Wij bieden op maat individuele begeleidingstrajecten, omdat iedere zorgvraag gebaseerd is op eigen wensen en behoeften. Toch komt het voor dat groep individuen kampen met dezelfde problemen. Dit wordt ook wel ‘maatschappelijke problemen’ genoemd. Enkele voorbeelden van actuele, maatschappelijke problemen zijn: armoede, eenzaamheid en huiselijk geweld.

2
Groepsniveau

Preventie & Voorlichtingen
Voorkomen is beter dan genezen. Wij geloven dat bieden van preventie verergering van de problemen kan voorkomen. Onze motivatie om preventie en voorlichtingen te bieden is dat preventie inwoners helpt bij hun maatschappelijke participatie. Ze varen er wel bij als ze tijdig worden geholpen. De tweede is dat het goed is voor de samenleving als geheel.

Momenteel geven wij preventie en voorlichtingen aan jongeren en alleenstaande moeders. Door in gesprek te gaan, komen wij te weten waar de behoefte ligt.

Groepsbegeleiding
Onder begeleiding van de professional wordt er aan 6 tot 8 personen in een groep ondersteuning aangeboden. Zij krijgen de mogelijkheid om in gesprek te gaan over hun knelpunten en krachten. Hierdoor creëren zij nieuwe inzichten om beter met hun eigen problemen om te kunnen gaan.

3
Samenlevingsniveau

Wij vinden het belangrijk om nauw in contact te zijn met de gemeenten. Door samen te werken kunnen wij als professionals, die betrokken zijn in de wijken, signalen bespreken over onder andere behoeften aan bepaalde voorzieningen voor burgers. Op deze manier dragen wij bij aan de verbetering van de samenleving.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als jong en kleinschalige organisatie streeft Welfare alsnog om medeverantwoordelijkheid te dragen over de maatschappij. De menselijke maat, klimaatneutraliteit, gezonde werkomstandigheden, circulariteit zijn zeer belangrijk voor Welfare. Dit wordt “maatschappelijk verantwoord ondernemen” genoemd, oftewel MVO.

Welfare heeft de ambitie om de komende jaren klimaatneutraal en circulair te worden.

Klimaatneutraliteit

Als ambulante begeleiders zijn wij vaak onderweg! Om zo min mogelijk het milieu hiermee te beschadigen, rijden onze professionals 100% elektrisch. Daarnaast stimuleren wij onze medewerkers tot het gebruik van fietsen.

Circulair

Welfare werkt aan een transitie naar circulair inkopen. Dit doen wij door het kiezen voor producten en diensten die ontworpen zijn met het oog op een langere levensduur, met mogelijkheden voor hergebruik, reparatie en recycling.

Rookvrij

Om in 2025 rookvrij te zijn, is er in de GGZ sector een initiatief gestart. Welfare steunt dit initiatief; in een sector waar verslaving en leefstijl een grote rol spelen, willen wij hierin het goede voorbeeld geven.